Vini Coppi behoort vandaag de dag tot de beste op het gebied van wijnproductie, in Apulië, bekroont met vele prijzen, een groot succes dat al tientallen jaren wordt gevierd door wijnliefhebbers en experts.

Coppi Pellirosso
Coppi Senatore
Coppi Vanitoso
Coppi Bollicine

Kwaliteit van grondstoffen en technologisch onderzoek zijn de troeven van het merk, dat innovatie combineert met traditie. Coppi family

Vini Coppi danken hun geboorte en hun geschiedenis aan wie in 1979 de wijnmakerij overnam en het transformeerde in de missie van zijn leven: waardigheid en prestige herstellen voor de Apulische wijnproductie.

Coppi family

COPPI Winery. A 100-year history

Coppi Winery produceert al meer dan 40 jaar wijn, maar het is al meer dan 100 jaar dat de familie zich toelegt op de wijnbouw. Het bezit momenteel 100 hectare wijngaarden in Puglia, tussen het zuidoosten van Bari en Salento: we staan ​​aan de wieg van de DOC Primitivo di Gioia del Colle en Negramaro. Er zijn ook nog eens 100 hectare permanent verhuurd en met nauwgezette zorg beheerd, van de wijngaard tot de kelder. Coppi Winery produceert volgens het bedrijfsbeleid alleen wijnen van 100% autochtone wijnstokken: Primitivo DOC Gioia del Colle, Negroamaro, Aleatico, Falanghina, Malvasia Bianca en Malvasia Nera. Ze worden veredeld door een uitstekende wijnmakerijtechniek, met respect voor de druivensoorten, zowel in blends als mono-variëteiten, waardoor authentieke Apulische wijnen worden verkregen, zeer gewaardeerd door internationale fijnproevers.

Familia Coppi
Coppi wine corridor

Puglia

Puglia map

Geschiedens van Vini Coppi

De passie en kennis van de wijnen van Antonio Coppi wordt al snel op een heel natuurlijke manier overgedragen op zijn dochters en zoon, Lisia, Miriam en Doni. De hele familie is geboren en getogen in dat stukje Apulië, tussen de geuren van de wijngaarden en in de opwindende sfeer van de oogst: zo gingen de kindertijd en jeugd van de broers en zussen van Coppi voorbij, waardoor de band met de kelders, hun wijnen, het Apulische land.

Tegenwoordig zijn Coppi-wijnen over de hele wereld bekend.

 

De standvastigheid en het doorzettingsvermogen van Antonio en zijn kinderen hebben ervoor gezorgd dat dit merk synoniem is geworden met kwaliteit, maar bovenal hebben ze een proces op gang gebracht om het gebied te herontdekken en zijn producten te verbeteren, waardoor Coppi-wijnen een van de voortreffelijkheden van de Apulische wijnproductie zijn geworden.

Het is een oude geschiedenis, een familiegeschiedenis, maar ook een geschiedenis in ontwikkeling die zich voortzet in moderniteit en technologisch onderzoek, met een nieuw hoofdstuk waarin passie, traditie en innovatie samenkomen in een winnend project dat zijn succes put uit een droom , begon meer dan 40 jaar geleden.