Logo Palazzio Bandino

De kelder van het Palazzo Bandino produceert tal van wijnen, variërend van de typische Chianti van de Sienese heuvels tot de Nobile di Montepulciano DOCG, van de Rosso di Montepulciano DOC tot de zeer bijzondere Bandinello.

Palazzo Bandino Chianti Senesi
Palazzo Bandino Chianti Riserva
Palazzo Bandino Bandinello-rosso
Palazzo Bandino Vine noble-morone

“Een van de mooiste hoekjes van Toscane, wereldberoemd om zijn wijnen” Palazzo Bandino

Kleinschalig wijnhuis dat jaarlijks maar 50.000 flessen produceert.

Historie van Palazzo Bandino

De familie Valeriani woont reeds 6 generaties in Palazzo Bandino, waar de liefde voor het produceren van kwaliteitswijnen en olijfolie van generatie op generatie wordt doorgegeven. In het begin van de 20e eeuw, toen de koninklijke familie van het Huis van Savoie naar Chianciano kwam om te ontspannen en de paardenshows bij te wonen, leverde Beppe Valeriani zijn wijnen met paard en kar naar “Villa Ramella” alwaar de koninklijke familie verbleef. Vandaag wordt het wijndomein geleid door Gabriele, agronoom van opleiding en de kleinzoon van Beppe, en zijn dochter Marta die instaat voor de public relations. De hoofddruif die hier verbouwd wordt is Sangiovese voor de Chianti, de Rosso di Montepulciano en de Vino Nobile di Montepulciano.

Terroir van Palazzo Bandino

De wijngaarden situeren zich in Chianciano en in de streek tussen Montepulciano en Montefollonico op een kalkhoudende terroir voornamelijk bestaande uit kalksteen en in mindere mate klei. In combinatie met de gunstige weersomstandigheden van zon, regen en de zachte bries van de “Val di Chiana” heuvels ontstaat een ideale omgeving voor het verbouwen van druiven. Zelfs in die mate dat de meeste druivenrassen pas eind oktober, geoogst worden.

Toscane

Toscane MAP