“Casal Bordino-wijnen biedt een compleet assortiment, van hoogwaardige DOC-wijnen, Montepulciano d'Abruzzo, Cerasuolo en Trebbiano d'Abruzzo tot uitstekende wijnen voor dagelijks gebruik.”

Casal Bordino excellenge

De fundering van Casal Bordino

Ons bedrijf Madonna dei Miracoli Soc. Kippenhok. Agricola werd in 1960 opgericht door 42 kleine wijnboeren uit het gebied, die tot doel hadden de wijnproductie te ontwikkelen in de “casalesi” heuvels waar sinds onheuglijke tijden wijnstokken werden verbouwd met geduld en toewijding.
De coöperatie is in de loop der jaren gegroeid en heeft nu 650 leden met in totaal 1400 hectare waar geselecteerde wijnstokken worden verbouwd.
Het is een belangrijke realiteit voor de economische en sociale ontwikkeling van het hele district Casalbordino en omgeving. Het belangrijkste doel van de coöperatie is altijd geweest om fijne wijnen te produceren van superieure druiven.

Abruzzo

Abruzzzo map

De fijne wijnen

In het gebied worden talloze druivensoorten verbouwd, waaronder de traditionele Montepulciano d’Abruzzo-druif, de Trebbiano d’Abruzzo en de Sangiovese-druif. Onlangs zijn er, na veel onderzoek en zorgvuldige selectie, enkele nieuwe druivensoorten geïntroduceerd: de Pinot Noir, Chardonnay, White Pinot en Falanghina, die bijzonder goed zijn aangepast aan de bodem en het klimaat van de lage heuvels van Casalbordino.

De beste technieken

Tijdens de rijpingsperiode worden de druiven dagelijks geobserveerd en op gedifferentieerde manieren geselecteerd en gevinifieerd met behulp van de modernste technologie in de sector. Alleen de beste componenten van de druiven worden geëxtraheerd, die essentieel zijn voor het verkrijgen van superieure wijnen. De verwerking van de wijnen wordt in elke fase zorgvuldig gecontroleerd door experts die het product selecteren en het beste moment voor botteling en marketing bepalen, afhankelijk van de mate van malsheid die voor elk type wijn vereist is.