Logi Tinto Figuero

Onze filosofie is gebaseerd op het grootste respect en minimale tussenkomst in het wijnbereidingsproces. Daarom laten we de natuur in elke fase zijn gang gaan en begeleiden we onze wijnen bij elke stap.

LAISSEZ-FAIRE

figuero 15
Vinas viejas
Noble
Tinus

We willen dat onze wijnmakerij en de wijnen die we produceren de ervaring weerspiegelen van generaties hard werken en vasthoudendheid. Quest for Excellence

“Details make perfection, and perfection is not a detail.”

Leonardo da Vinci left us this precious phrase describing the importance of all the work that is required to produce a great wine.

Tinto Figuero

In overeenstemming met onze filosofie worden onze oude wijnstokken, verspreid over meer dan 50 teeltgebieden, gevinifieerd volgens hun classificatie in kleine tanks. Op deze manier kunnen we de persoonlijkheid van elk gebied behouden en wijnen van drie classificaties produceren: Vino de Pueblo (dorpswijnen), Vino de Paraje (wijnen van hetzelfde wijnbouwgebied) en Vino de Parcela (wijnen van één perceel).

De oude wijngaard

We omschrijven als “oude wijnstokken” alle wijnstokken die vóór 1965 zijn geplant, na het proces van massale selectie.

Daarom zijn het wijnstokken die de diversiteit van de pre-phylloxerische Tempranillo-kloon van La Horra behouden en vertegenwoordigen en perfect zijn aangepast aan onze bodem- en klimaatomstandigheden.

La Horra

La Horra en zijn omgeving hebben meer dan 1.000 hectare wijnstokken met hun eigen unieke karakter die trouw zijn aan een lange geschiedenis, verloren in de tijd, dankzij een voorouderlijke cultuur in de wijnwereld.

Ribera del Duero

Ribera del Duero MAP

Single-plot vinificatie

  • Selectie
  • Voorbereiding
  • Rijping op vat
  • Proeven 
  • Rijping op de fles