Pighin

Logo Pighin

Pighin aziende agricole in Friuli Venezia Giulia dal 1963.

Pioniers van Friulische wijn in de wereld.

Een landgoed van 200 hectare in het DOC-gebied Friuli Grave, voorheen eigendom van een adellijke familie Friuli, was slechts het begin van de onderneming voor de broers Luigi, Ercole en Fernando. Dit was 1963. Na een decennium van aanhoudend succes en aanzienlijke groei, werden een nieuwe moderne wijnmakerij, verouderingskamers en bedrijfskantoren gebouwd in Risano volgens het ontwerp van de internationaal befaamde architect Gino Valle. In de jaren 1968 werd de productie uitgebreid met de verwerving van 30 hectare wijngaarden in het befaamde Collio DOC en een wijnmakerij in Spessa di Capriva. Het wijnhuis produceert exclusief druiven vanuit eigen wijngaarden, zodat de kwaliteit van de produceerde wijnen gegarandeerd kan worden, van de druif tot in de fles.

Fruili

Fruili Grave | Pighin

In 2004 kocht Fernando Pighin samen met zijn vrouw Danila en zijn kinderen het hele pand op. Tegenwoordig beheren ze de twee landgoederen met grote passie en enthousiasme, en een naleving van de traditionele waarden van het land.

Het landgoed Spessa di Capriva

De 30 hectare wijngaarden die deel uitmaken van het kroonjuweel van Pighin liggen op de heuvels van de appellatie Collio Goriziano, internationaal erkend als een van de meest geschikte witte wijnbouwgebieden. 

 Nette terrasvormige rijen wijnstokken buigen gracieus langs de heuvel en vormen een natuurlijk amfitheater rond de wijnmakerij, die is bijgewerkt volgens de hoogste normen om de wonderen van de oogst te vieren.

Het landgoed Risano

De 160 hectare wijngaarden die in de vlakte liggen, opgenomen in de Friuli Grave DOC, vormen het grootste deel van de eigendommen van Pighin. Risano is waar de hoofdkantoren van het bedrijf zijn en waar de moderne wijnmakerij, die symbool staat voor hoge standaardkwaliteit en technische innovatie, in 1968 werd gebouwd volgens het ontwerp van architect Gino Valle.

“I think that a great deal of happiness is given to men, who were born where good wines are grown.”

Leonardo Da Vinci

Solerli
Colli pinot grigio
Pinot Grigio Grave
Grave Sauvignon

Met zorg vervaardigde wijnen, van de grond tot de fles.