Logo Bortolomiol

“Giuliano left us a great gift, the desire to look forwards always and imagine the future, among the traditions of our hills and with the constant desire to get better”

Bortolomiol Family

Bortolomiol Bandarossa
Bortolomiol Senior
Bortolomiol Ius naturae
Bortolomiol 70th Gold

Een goede Brut is veeleisender dan de klassieke demisec. Je moet beginnen bij de oogst, direct een speciale selectie maken en doorgaan met selecteren. Giuliano Bortolomiol

“I want to show everyone that we can make great wine that people will love. The land where we live has something special that we don’t yet understand”

Giuliano Bortolomiol

De legende van Bortolomiol.

De eerste documenten van Bartolomeo Bortolomiol dateren uit halverwege de 18e eeuw, waarin in 1760 de eerste wijnen werden gemaakt. Inmiddels door de eeuwen heen wordt de liefde van het maken prosecco generatie op generatie doorgegeven De liefde voor deze prosecco’s heeft inmiddels ook Nederland bereikt. Na de 2e wereld oorlog heeft Giuliano Bortolomiol de wijngaarden doen herleven. Hij heeft zijn droom werkelijkheid gemaakt en de prosecco naar het kwaliteitsniveau van vandaag gebracht. Giuliano Bortolomiol zijn persoonlijke favoriet werd met een rode potlood gemerkt, de ‘Banderarossa’. Vandaag de dag kunt u ook genieten van de in het verleden Giuliano Bortolomiol ‘private stock’ die hij dronk met zijn vrienden. Vandaag de dag wordt zijn erfenis verfijnd door zijn vier dochters. Met de wijngaarden in Valdobbiadene vallei worden van de hedendaagse prosecco’s op vintage geproduceerd. De wijnen worden volop bekroond met verschillende prijzen. Bekroond door bijvoorbeeld Gambero Rosso, Decanter, Robert Parker, Concours Mondial de Bruxelles onder andere. Duurzaamheid in de wijnbouw en productie van de prosecco staan hoog in het vaandel. Ius Naturae, de biologische wijn, wordt internationaal ontdekt.

Bortolomiol cellar

Valdobbiadene

Valdobbiadene | Bortolomiol

Valdobbiadene Prosecco Superiore Hills UNESCO World Heritage Site

In 2019, na een lang proces van meer dan tien jaar, werd het gebied dat bekend staat als “Le Colline del Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene” toegevoegd aan de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties UNESCO

De locatie is gelegen in het noordoosten van Italië, in het noordoostelijke deel van de provincie Treviso. Het door UNESCO aangewezen gebied beslaat een reeks heuvels die zich uitstrekt van de gemeente Valdobbiadene tot Vittorio Veneto. Het daalt dan af naar het zuiden en omvat grote delen van de gemeenten Conegliano, Susegana en San Vedemmiano. De bijzondere morfologie van dit gebied biedt vergezichten en panorama’s van bijna bergachtige landschappen met een ononderbroken afwisseling van bossen, wijngaarden, kleine landelijke nederzettingen en landbouwgrond.