(klik op logo om naar website te gaan)

Provin is een jong en dynamisch handelshuis uit Bordeaux, dat zich toelegt op de export van verborgen parels uit Frankrijk. Bij Provin hebben we twee passies : wijn en mensen. Onze wijnen zijn duurzaam geproduceerd (vaak bio of biodynamisch), met respect voor mens en natuur. De activiteit van Provin is drieledig : eigenaar van een eigen Château in Bordeaux, merkencreator en exclusief exportpartner voor uitgezochte, streng geselecteerde familiale wijnbedrijven. Bordeaux, Sud-Ouest en Languedoc zijn maar een deel van ons portfolio. 

Bordeaux

Het assortiment van Trois Maisons bestaat uit soepele en elegante, maar makkelijk benaderbare wijnen. Pascal Collotte, eigenaar van een ander biodynamisch landgoed in Bordeaux en “créateur ” van het merk Trois Maisons is zeer enthousiast op dit project dat hij in 2016 lanceerde. “Het idee achter Trois Maisons was om opvallende Bordeaux wijn aan te bieden, maar wel met typische Bordeaux-identiteit. De wijn valt op door de zachte tannines en aromatische maar nog steeds frisse fruitige aroma’s. Maar ook door het speelse ontwerp van het label om de jongere en meer dynamische kant van Bordeaux te laten zien. En natuurlijk is er nog een derde factor: de Trois Maisons-wijnen zijn biologisch. Maar dat was voor Pascal “voor de hand liggend”, de enige coherente en intelligente keuze die in de huidige tijd gemaakt moet worden. Omdat, zoals hij zegt, ‘als je door de wijngaard loopt en bloemen ziet bloeien en insecten zoemen, je weet dat je druiven op een gezonde manier groeien. En gezonde druiven zijn de beste en eerste voorwaarde om mooie wijnen te maken’. Door Trois Maisons te creëren, heeft Pascal aangetoond dat het mogelijk is om verterend, fris, fruitig, elegant en milieu- en klantvriendelijk Bordeaux te maken tegen een betaalbare prijs.

Languedoc

De Henri Nordoc-wijnen zijn een expressie van het karakter van de Languedoc. Frisse en fruitige wijnen met een weelderige en aantrekkelijke smaak. Om deze waardevolle wijnen te maken, zoekt Claude Serra, de wijnmaker, naar koelere ‘terroirs’ in de regio. De wijngaarden liggen in het noorden van Montpellier op voornamelijk klei- en grindgronden, vaak een beetje in de houding om de druiven te bewaren voor de brandende zon van Zuid-Frankrijk. De oogst wordt in de vroege ochtend gedaan, ook om te voorkomen dat de druiven te veel aan de hitte worden blootgesteld en om alle frisse en fruitige aroma’s te behouden. Makkelijk te drinken wijnen voor iedereen!

Frankrijk

Bordeaux & Languedoc

Winemap Bordeaux